Dutch Oven

De geschiedenis van de Dutch Oven gaat eeuwen terug.

De gietijzeren pannen werden al in de middeleeuwen door de zeevaarders over de hele wereld verspreid. Ook later vinden we ze terug op afbeeldingen van de pionierstijd. Ze werden veelvuldig door ontdekkingsreizigers gebruikt om in te koken.

Het is niet met zekerheid vast te stellen hoe de naam Dutch Oven is ontstaan, maar waarschijnlijk zijn ze zo genoemd vanwege de Nederlandse techniek waarmee de pannen gemaakt zijn.

Chefkok Will Overheul biedt een unieke beleving met zijn Dutch Ovens. Door het robuuste design is een Dutch Oven eigenlijk een complete keuken, die zowel in de zomer als in de winter zijn eigen historische charme heeft.

Van soep met vers gebakken brood tot een compleet diner, de veelzijdigheid van deze pannen is enorm en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze manier van koken is echt een beleving. Het maakt van (zakelijke) bijeenkomsten een bijzondere ervaring.

Menu Soldaat

  • Vers gebakken brood

  • Rumfordsoep 

  • Gerookte vleeswaren

  • Kaas

€ 12,50 p.p.*

Menu Schildwacht

  • Vers gebakken brood

  • Sloppy Joe

  • Kip gestoofd met wijn

  • Diverse salades

  • Rauwkost

€ 17,50 p.p.*

Menu Generaal

  • Vers gebakken brood

  • ½ Kip met aardappel gestoofd in bier 

  • Kalfsschenkel met tomaten

  • Diverse salades

  • Rauwkost

€ 31,00 p.p.*

Dessert suggestie: Cheesecake of Tarte Tatin uit de Dutch Oven.

Alle voorstellen zijn inclusief borden en bestek en een kok die het ter plekke bereid. Exclusief drankjes, reiskosten, dessert.

* Genoemde prijzen bij deelname vanaf 20 personen en zijn inclusief 9 % Btw.

In overleg is maatwerk mogelijk en kan er een passend voorstel gedaan worden.

Neem contact met ons op

12 + 3 =

O.Cuisine Ontmoet & Doet

 030 – 747 01 34
 info@ocuisine.nl